В доста на брой малки населени места в област Монтана няма хранителен магазин. Хората, които живеят там са възрастни, хора с ниски пенсии и в неравностнойно положение. Те са забравени от местната и държавната власт, която е вдигнала ръце от този прекрасен край на България и го е оставила на обезлюдяване.

Ние от Възраждане учим своите съмишленици на задружност и на помощ към нашите сънародници, които са в неравностойно положение. Затова за пореден път преди светлите коледни и новогодишни празници, членове на структурата на Възраждане в Монтана посетиха няколко малки села в областта – Равна, Челюстница, Клисурица и Горна Вереница. Срещнаха се там с доста на брой възрастни хора, които имат нужда от най-необходимите хранителни продукти и стоки и които не могат да си набавят сами, защото са трудно подвижни, защото няма магазин и защото междуградският транспорт не нарядко и е скъп.

Затова тези хора там много се зарадвахме, когато ги надарихме не само с торби с хранителни продукти, а и с внимание и добра дума преди празниците. Понякога доброто отношение има много голямо въздействие и се надяваме тези наши сънародници да посрещнат Коледното чудо с повече оптимизъм и вяра в доброто. Равносметката е посетени общо 26 възрастни хора в тези села.

Да се надяваме, че този пример ще е заразителен и че ще го последват и още наши сънародници, които няма да позволят да се оставим безхаберието на институциите да ни затрият, а ще си помагаме един на друг в нужда и ще се борим за своя по-добър живот докрай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *